Hvis dit barn mistrives, så vælter din verden..

Det værste der kan overgå os som  forældre er, at vore børn ikke trives. Det gør ondt i hjertet, når de møder modstand, at vi ikke længere er de naturlige vejledere, de spørger til råds. Den der evigt “nagende” følelse af, at du ikke helt ved, hvad deres hverdag indeholder, og om de har det godt, den kan være en svær udfordring. Dagligt har jeg fået svaret “ikke noget særligt” når jeg spurgte, hvad vores to børn havde oplevet i dag? De dage, hvor jeg har spurgt lidt videre har svaret i bedste fald været ” kedeligt” eller vi har haft kristendom! med et blik der tydeligt afslører, at der er noget, jeg ikke har fattet. Sagt med andre ord er der en længere årrække, hvor dialogen glider i baggrunden, og verden leves indeni, når man er teenager.

Det er, og har altid været, svært at blive voksen og at finde sin identitet og vej i livet. Med uddannelsesreform, samfundsskabte enormt høje forventninger  til både elever og forældre og global konkurrence om jobs, er der grund til bekymring for vore børn. Fra sommeren 2018 kan man rent faktisk dumpe til sin folkeskoleeksamen! Hvis man får de krævede karakterer i de prøvebærende fag får man et eksamenbevis – og en billet til sin ungdomsuddannelse. Hvis IKKE, så får man et afgangsbevis, og ja.. ingen direkte billet videre i ønskerne. Det er fatalt at blive “sorteret fra” i så ung en alder, og jeg tør ikke helt tænke til ende, hvilke konsekvenser det får for de unges selvværd?

Hvor kan jeg gøre en forskel?

I rigtig mange tilfælde kan jeg som coach blot med få sessioner hjælpe jer med at få en langt bedre hverdag med jeres teenager.

Jeg kan ikke skåne jeres børn mod livets udfordringer, men jeg kan give jer konstruktive værktøjer til at ændre på få ting, så I støtter jeres barns identitetsproces og udvikling. Det kræver mod og styrke at være ung i dag – og man har brug for en støttende familie hele livet.  Jeg guider jer på vej fra at sidde fast til at tage ansvar på en anderledes måde. Man er ikke noget dårligt ungt menneske, fordi man har det fagligt svært -men tro mig, sådan tolker de det selv!

Det er ikke det, vi siger til vore børn, de husker – men det, som vi viser dem igennem vores egen adfærd. Relationer er det mest dyrebare, vi har, så det er en rigtig god idé at investere i dit barns fremtid.

Hos mig koster det kr 400,- i timen plus moms at blive coachet som forældre – den pris er sat så lavt, fordi jeg som lærer igennem snart 20 år har set, at de børn der ved, at forældrene er med dem hele vejen, nok skal klare de udfordringer, livet stiller dem overfor!